Чешки премијер одбацио захтев опозиције да поднесе оставку

Чешки премијер Андреј Бабиш рекао је да "никад неће одступити" те тако одбацио захтев опозиције да поднесе оставку због наводног ометања истраге о превари.

Коалициони партнер размишља о напуштању владе, након што се у јавности појавио снимак, у којем Бабишев син тврди како је отац затражио од њега да се сакрије и тако избегне испитивање у полицији.

На хиљаде Чеха протестовало је у четвртак увече у Прагу против Бабиша.

"Никад нећу одступити, никад. Запамтите, никад", написао је Бабиш на фејсбуку.

Опозиционе странке затражиле су гласање о поверењу Бабишевој влади до којег би требало доћи идућег петка.

Полиција је прошле године оптужила Бабиша и двојицу његових синова за превару, тврдећи да су манипунисали власништвом над једном од Бабишевих компанија како би могли да се такмиче за два милиона евра из европских фондова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи