Зехофер се повлачи са места шефа ЦСУ 19. јануара

Лидер Хришћанско-социјалне уније (ЦСУ) Хорст Зехофер повућиће се са места шефа странке 19.јануара, на дан када ће ванредна скупштина партије изабрати новог лидера.

У писменој изјави Зехофер наводи да идућа година треба да буде година обнове ЦСУ и да ће због тога 19. јануара позвати на ванредну скупштину са избором новог председника.

"Тада ћу ставити на располагање моју функцију као лидера странке. На ванредној скупштини ће чланови имати довољно могућности да дискутују о томе како ЦСУ може поново вратити поверење грађана", истакао је Зехофер.

Како преноси немачки Билд Зехофер је најавио да ће ради припреме ванредне скупштине 17. децембра бити одржана седница председништва ЦСУ.

Зехофер оставља још отворено питање д али ће поднети оставку и на место министра унутрашњих послова.

У СПД, коалиционом партнеру у немачкој влади, се полази од тога да он не може остати министар, али бивши шеф ЦСУ Едмунд Штојбер је уверен да је могуће да обавља дужност министра унутрашњих послова без да је шеф партије.

Иначе Зехофер је, након што је немачка канцеларка Ангела Меркел најавила да се повлачи са места шефице ЦДУ и из политике на крају мандата, одлучио да се и он, након лоших резултата на протеклим изборима у Баварској, повуче са чела своје странке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи