Меј: Борићу се за договор о Брегзиту

Британска премијерка Тереза Меј поручила је да ће се борити да сачува свој договор о Брегзиту са ЕУ јер верује да је он у најбољем интересу грађана.

"Свим својим бићем верујем да је курс који сам поставила исправан за нашу земљу и све наше људе", рекла је Меј на конференцији за новинаре, преноси Ројтерс.

Британска премијерка је рекла да нико није изнео алтернативан предлог нацрту договора о Брегзиту који су постигли ЕУ и Британија.

Упозорила је да, ако се не настави са тим споразумом, нико не може са сигурношћу да зна које ће последице уследити. Био би то корак ка неизвености, додала је Меј.

Британска премијерка је раније током дана рекла посланицима да имају јасан избор - или да подрже њен споразум о Брегзиту, или да Европску унију Велика Британија напусти без споразума, или да Брегзита уопште не буде.

"Избор је јасан: можемо да изађемо без споразума, можемо ризиковати да Брегзита уопште не буде, или можемо изабрати да се ујединимо и подржимо најбољи договор који се може постићи", рекла је Тереза Меј, преноси Ројтерс.

Претходно је неколико министара поднело оставке у знак протеста због споразума премијерке Меј с Бриселом о изласку Велике Британије из Европске уније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво