Британска влада подржала нацрт споразума о Брегзиту

Премијерка Велике Британије Тереза Меј изјавила је да је њен кабинет подржао нацрт споразума са ЕУ о Брегзиту.

Tereya Меј је то изјавила после састанка који је, како наводи АП, трајао пуних пет сати и протекао у жучној расправи.

"Ово је одлучујући корак који нам омогућава да пређемо и финализујемо договор у наредним данима", рекла је британска премијерка.

Такође, из Европске комисије је саопштено да су преговарачи постигли договор о условима Члана 50 који се односи на Споразум о повлачењу.

"Сви аспекти Споразума о повлачењу су сада финализовани и договорени на нивоу преговарача. Европска комисија препоручује Европском савету да установи да је дошло до одлучујућег напретка у преговорима о уредном повлачењу Уједињеног Краљевства из ЕУ, да омогући закључивање преговора о Споразуму о повлачењу и да се покрену следећи кораци у овом процесу", стоји у саопштењу Европске комисије.

Комисија наводи да споразум о повлачењу обухвата све елементе раздруживања Велике Британије од ЕУ: права грађана, финасијско поравнање, период транзиције, управљање као и протоколе о Ирској, Гибралтару и Кипру, као и друга питања везна за раздруживање.

У седишту Европске комисије у Бриселу наглашавају да су преговарачи такође постигли споразум о оквиру политичке декларације о будућим односима ЕУ и Уједињеног Краљевства.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво