Абе: Потписаћемо мировни споразум са Русијом

Јапански премијер Шинзо Абе изразио је наду да ће Јапан и Русија решити територијални спор који имају и потписати мировни споразум, заснован на поверењу које су изградила два лидера.

"Решићемо територијално питање и потписати мировни споразум, на основу поверења изграђеног са председником Владимиром Путином", рекао је Абе након разговора са руским председником.

Абе је нагласио да је имао "суштинску дискусију" са Путином о мировном споразуму.

Истакао је и да су разговорима присуствовали једино преводиоци. Јапански премијер рекао је да је спреман да заједно са Путином реши ситуацију у којој нема мировног споразума између Јапана и Русије, која траје више од 70 година.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков претходно је рекао новинарима да су се Путин и Абе сагласили да ојачају руско-јапанске разговоре о мировном споразуму, заснованом на декларацији из 1956. године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво