Израелски министар одбране подноси оставку

У знак протеста због примирја у Појасу Газе израелски министар одбране Авигдор Либерман саопштио је да подноси оставку на функцију у конзервативној коалиционој влади премијера Бенјамина Нетанјахуа.

Објављујући своју одлуку, која ступа на снагу 48 сати након што буде предочена у писаној форми, Либерман је окарактерисао јучерашњи споразум са палестинском исламистичком групом Хамас, постигнут уз посредовање Египта, као "капитулацију пред терором", јавио је Ројтерс.

Палестинска исламистичка организација Хамас саопштила је да је оставка израелског министра одбране Авигдора Либермана "политичка победа Газе".

Портпарол Хамаса, Сами Абу Зухри рекао је да данашња Либерманова оставка значи "признање пораза и неуспеха у сукобу са палестинским отпором", пренела је агенција АП.

Портпарол је додао да је "истрајност у Гази довела до политичког таласа шока" у Израелу.

Палестинске милитантне групе у Појасу Газе прихватиле су у уторак прекид вате, уз посредовање Египта, са циљем окончања сукоба са Израелом.

Либерман се залагао за много јаче нападе на Хамас.

Размена ватре на израелско-палестинској граници започела је најпре израелским ваздушним нападом на Газу у недељу увече.

Палестинци, с друге стране, гранатирали су југ Израела.

То је једна од највећих ескалација још од рата између Хамаса и Израела 2014. године. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво