Палестинци испалили 80 граната, Израел послао борбене авионе

Израелска војска послала је борбене авионе на "терористичке мете" након што су палестинске екстремистичке организације Хамас и Исламски џихад у заједничкој баражној ватри испалили из Појаса Газе 80 граната на југ Израела, а у знак освете због синоћњег убиства седам припадника Хамаса.

Израелски медији објавили су да је шесторо људи рањено када је један од палестинских пројектила погодио аутобус, укључујући и 19-годошњака који је у критичном стању.

Седам убијених припадника екстремистичке организације Хамас сахрањени су данас у Појасу Газе у присуству више хиљада људи. Током сахране маскиране наоружане особе у камуфлажним униформама узвикивале су "освета", преноси АП.

Ројтерс је објавио да су израелски телевизијски канали приказали снимак погођеног аутобуса који гори, црни дим који куља ка небу, бљесак светлости који прати експлозију због дејствовања израелског система противваздушне одбране "Гвоздена купола" на палестинске ракете.

Израелска војска објавила је ноћас да је "Гвоздена купола" пресрела две ракете испаљене из Појаса Газе, а да се најмање седам пута огласио систем упозорења на ракетни напад у Регионалном савету Ешкол, који се граничи са Појасом Газе, упозоравајући локално становништво на могуће ракетне нападе.

Хамас је претходно саопштио да су израелске снаге убиле једног од њених команданата тако што су ушле цивилним возилом у Појас Газе.

АП наводи да је Хамас изнео детаље о изненадном насиљу које је синоћ избило између Израела и екстремиста у Појасу Газе баш у тренутку када је деловало да две стране имају мање сукоба, које воде већ месецима.

У саопштењу Хамаса је наведено да су припадници ове организације након убиства њиховог команданта кренули да јуре возило из којег је пуцано, што је покренуло израелске ваздушне ударе у којима је страдало још пет екстремиста.

Израелски премијер Бењамин Нетанјаху скратио је посету Паризу и вратио се у Израел након избијања насиља дуж границе са Појасом Газе, пренео је Ројтерс.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво