Бразил, у клизишту страдало 10 особа

Најмање 10 особа, међу којима и трогодишњи дечак, погинуло је у клизишту у близини Рио де Жанеира, саопштили су званичници.

Како се наводи, 11 особа је повређено у клизишту.

Шеф одељења цивилне одбране Рија Роберто Робадеј изјавио је за телевизију Глобо да је клизиште у Нитероју покренуто после обилних падавина и да је затропано шест кућа.

"У последња два дана много је падала киша и у Нитероју је проглашена ванредна ситуација. Људима је саветовано да се преместе на сигурнију локацију", рекао је Робадеј.

Према речима других званичника, неколико породица не жели да напусти своје куће.

Ватрогасна служба је саопштила да су међу жртвама трогодишњи дечак, две старице и средовечни мушкарац, пренео је АП.

Становница погођеног насеља је изјавила да је њена осмогодишња унука остала затрпана испод рушевина, док је успела да спасе унука који је пребачен у болницу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи