Пожари бесне Калифорнијом, најмање девет мртвих

Најмање девет особа је страдало у пожару који је избио у граду Парадајз на северу Калифорније, где је у потпуности уништено 6.700 кућа и продавница, чиме је тај пожар и званично постао најразорнији у држави, саопштио је калифорнијски секретаријат за шумарство и пожаре.

"Ово је најгори свенарио који се догодио. Овакав догађај дуго нисмо доживели", рекао је шериф те области Кори Хонеа, преноси Ројтерс.

Како се наводи, тела пет жртава су пронађена у или поред аутомобила, три у кући а једна испред куће, рекао је Хонеа и додао да се најмање 35 особа воде као нестале, а да су три ватрогасца повређена.

Пожар је букнуо у четвртак увече на ивици Националне шуме североисточно од Сакрамента и до сада је захватио око 90.000.

Како је Хонеа рекао, у Парадајзу је уништено 6.453 кућа, као и око 260 продавница и канцеларија.

У Малибуу, око 800 километара одатле, такође бесне пожари који се преко Санта Ане спуштају ка вилама вредним неколико милиона.

Хиљаде становника је евакуисано, а међу њима су јавне личности попут Леди Гаге и Ким Кардашијан, која је на свом Твитеру написала да јој је пожар оштетио део куће.

У округу Вентура због пожара је евакуисано 956.000 особа, а угрожен је и град Таузенд Оукс.

Шеф лосанђелеске ватрогасне службе изјавио је да је велики број кућа оштећен у пожару.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво