Самоубилачки напад код хотела у Могадишу, 20 мртвих

Најмање 20 особа је погинуло, а 17 је повређено у експлозији четири аутомобила-бомбе које су исламски екстремисти активирали поред једног хотела у престоници Сомалије Могадишу, јавља АП. Одговорност за напад преузео Ел Шабаб.

Након три експлозије испред хотела, четврта је одјекнула у тренутку кад је хитна помоћ почела да збрињава повређене.

Бомбе су експлодирале испред заштитног зида хотела Сахафи, који се налази преко пута седишта Одељења за криминалистичке истраге сомалске полиције, потврдио је капетан Мухамед Хусеин.

Неке од жртава су, како је наведено, изгореле до непрепознатљивости када је један од аутомобила-бомби експлодирао поред минибуса.

Сомалске снаге безбедности убиле су четворицу наоружаних нападача који су покушали да уђу кроз рупу на зиду испред хотела коју је направила експлозија.

"Иако нису успели да приђу хотелу, експлозије испред хотела убиле су многе људе", рекао је Хусеин.

"На улици је била маса света и много аутомобила, а тела настрадалих су свуда около", рекао је продавац Хусеин Нур, којем је у експлозији лакше повређена рука.

Одговорност за напад преузела је исламистичка побуњеничка група Ел Шабаб, пренела је радио-станица Адалус.

Међу жртвама је и управник хотела Сахафи, чији је отац био власник хотела пре него што је убијен у једном од напада Ел Шабаба 2015. године, рекао је полицијски капетан Мухамед Хусеин, а преноси АП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи