Нове америчке санкције

Сједињене Америчке Државе увеле су санкције двојици Украјинаца, једном Русу и девет организација у Украјини и Русији, делом због акција у вези с припајањем Крима Русији, саопштило је америчко министарство финансија. Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков каже да су нове америчке санкције Русији толико неефикасне да Москва неће губити време на њихову анализу.

Једна од организација које су додате на листу санкција је и компанија блиска банци Расија и руском бизнисмену Јурију Ковулчуку, навело је америчко министарство у саопштењу, преноси Тас.

Међу појединцима су Александар Басов, повезан с министарством безбедности самопроглашене Луганске Народне Републике у Украјини, као и Андреј Сушко и Владимир Заритски о којима се, међутим, не наводе конкретне информације.

На увођење санкција реаговала је Москва, а заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков истиче да ће Русија наставити да развија економију, туризам, социјалну сферу и друге секторе на Криму, преноси Тас.

"Ниједан притисак или напад неће утицати на овај курс. Мере које су увеле САД толико су небитне, неосноване и неефикасне у својој основи да би било контрапродуктивно за нас да губимо време анализирајући их", рекао је Рјабков.

Како је рекао, Русија ће поближе размотрити ту одлуку, али за сада "има много важније ствари".

број коментара 0 Пошаљи коментар