Горбачов позива на спречавање нове трке у наоружању

Бивши совјетски председник Михаил Горбачов изјавио је да се морају хитно предузети напори како би се спречила нова трка у наоружавању.

Михаил Горбачов (87) је новинарима рекао да Москва и Вашингтон треба да се фокусирају на превазилажење јаза и побољшање односа, што је, како је истакао, најважније питање у свету.

"Надам се да трка у наоружавању може да се заустави и да можемо да наставимо нуклеарно разоружање", рекао је Горбачов после премијере филма немачког редитеља Вернера Херцога о разговорима које је својевремено водио с бившим америчким председником Роналдом Реганом, преноси АП.

Горбачов и Реган су 1987. године потписали Споразум о нуклеарним снагама средњег домета (ИНФ), који предвиђа уништење и забрану производње балистичких ракета кратког и средњег домета, из којег је недавно актуелни председник САД Доналд Трамп најавио повлачење.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво