Пуцњава у бару у Калифорнији – 12 мртвих, нападач млади ветеран

У пуцњави у бару у Калифорнији убијено је најмање 13 особа, међу којима и нападач, саопштили су званичници. Рањено је десет људи. Нападач идентификован као млади ветеран Ијан Дејвид Лонг. Трамп упутио саучешће породицама жртава и похвалио реакцију полиције.

У кантри бару "Бордерлајн" у месту Таузенд Оукс, синоћ се у тренутку напада налазило на стотине људи, а пуцњава је трајала и када је дошла полиција, пренео је АП.

Нападач је убио 12 особа, а локални шериф Џеф Дин је рекао да је још десетак особа рањено. Међу убијенима је и заменик шерифа.

Најпре је испалио неколико хитаца, потом је бацио димне бомбе и онда наставио да пуца, преноси АП.

Позивајући се на полицију, Лос Анђелес тајмс навео је да је испаљено најмање 30 метака.

Сведоци наводе да су у бару већином били студенти, да је ситуација била хаотична и да су људи почели да искачу кроз прозоре. На сајту тог бара, за среду увече је било најављено студентско вече и часови кантри плеса.

АП наводи и да су тројица мушкараца истрчала из бара носећи четврту особу, прекривену крвљу. Снимак приказује како покушавају и успевају да зауставе крварење, које изгледа као последица прострелне ране. 

Како преноси АП, околности смрти нападача за сада нису познате. Локалне власти су га идентификовале као 29-годишњег мушкарца и утврдиле да је користио пиштољ калибра 45.

Амерички председник Доналд Трамп навео је на свом налогу на Твитеру да је "у потпуности информисан о ужасној пуцњави".

Похвалио је полицију наводећи да је "показала велику храброст".

Таузенд Оукс се налази око 60 километара западно од Лос Анђелеса и има око 130.000 становника.

број коментара 0 Пошаљи коментар