Украјина прети затвором Русима који авионом долазе на Крим

Украјински председник Петро Порошенко потписао је предлог закона којим се сваком Русу који авионом допутује на Крим прети затвором.

Украјинска погранична служба контролише копнене уласке на Крим, који је Русија пропојила 2014. године, али већина путника радије на то полуострво долази директно из Русије, која таква путовања третира као путовања на својој територији, док Кијев такве летове сматра илегалним преласцима украјинске границе.

Парламент у Кијеву је саопштио да је председник Порошенко потписао предлог закона којим се такви преласци сматрају кривичним делом за које је предвиђена затворска казна у трајању до три године, преноси АП.

Тај закон ће се примењивати на руске држављане или свакога ко делује у интересу Русије.

Нови закон значи да ће се сваки Рус који авионом допутује на Крим, или се тамо довезе преко новог моста који повезује Крим с копном Русије, суочити са кривичним оптужбама у Украјини.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се