Помпео о Ирану: Највећи спонзор терора, европске компаније беже

Државни секретар САД Мајк Помпео бранио је у интервјуима које је дао америчким телевизијским каналима "Фокс њуз" и "Си-Би-Ес њуз" одлуку председника Доналда Трампа о враћању санкција Ирану, која ступа на снагу сутра.

У интервјуу за Фокс њуз Мајк Помпео је одлуку Беле куће морао да брани од критика појединих конзервативаца да Трампове санкције, како наводи овај канал, "не сежу довољно да осакате иранску привреду".

"Санкције које ће бити поново уведене сутра најтеже су санкције икада уведене Исламској Републици Иран. Намера им је само једна – да највећем светском спонзору терора ускрате способност да чини ствари попут оних које су чинили у последњих неколико недеља", рекао је Помпео не прецизирајући на какво деловање Техерана конкретно мисли.

Си-Би-Ес њуз подсећа да су санкције Ирану укинуте 2015. године у складу са међународним нуклеарним споразумом са том земљом, да би Трамп раније ове године решио да повуче САД из тог споразума.

У интервјуу том каналу Помпео је рекао да "европске компаније већ беже из Ирана".

"Европске компаније побегле су из Ирана у великом броју. Стотине бизниса напустило је Иран. Цео свет разуме да су ове санкције стварне, да су важне, да подстичу шансу иранског народа да начини промене у Ирану које они тако очајнички желе и да зауставе Иран у томе да богатство и новац користе за наставак подстицања терора широм света", истакао је Помпео.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво