Водећи британски привредници позивају на нови референдум о ЕУ

Више од 70 пословних лидера у Великој Британији позвало је на одржавање новог референдума о иступању те земље из Европске уније.

Директори великих британских компанија упозоравају у писму јавности да ће владин план о разлазу са ЕУ створити баријере између Британије и тог блока, највећег трговинског партнера земље, преноси АП.

У писму у које је увид имао "Сандеј тајмс", стоји да односи са Унијом какве предлаже британска влада "нису ни близу тако добри као што је то тренутни споразум који Британија има унутар ЕУ".

Међу потписницима су и директор ланца књижара "Вотерстоунс" Џејмс Даунт, бивши директор супермаркета "Сенсбери" Џастун Kинг и оснивач компаније "Ластминит" Марта Лејн-Фокс. 

Британија је 2016. гласала за напуштање ЕУ, али неки тврде да би британским грађанима требало пружити нову шансу да одлуче о томе чим услови за излазак и будуће односе са ЕУ постану јасни.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 04. нов 2018, 19:31) - anonymous [нерегистровани]

Понављачи

А да лепо договорите датум следећег референдума ако и овај пут не буде успешан? Или неки датум када ће да се референдум понавља све док не промените одлуку народа? Могу ли нови избори или поновљена утакмица у којој је ваш тим изгубио, можда буде боље из другог покушаја?

Сад лепо из те заједнице па ако хоћете назад, онда да се пишу услови које морате да испуните, поглавља да отварате па кад буде.
Или то важи само за неке?

(недеља, 04. нов 2018, 17:57) - anonymous [нерегистровани]

Zavlacenje resenja po primeru

"zeljezne ledi" Tacer, ta nikad na nista nije pristala, dok nije dobila sto je zahtevala i to bez odbitaka.

(недеља, 04. нов 2018, 17:28) - anonymous [нерегистровани]

Referendum

Ponavljati referendum sve dok NE USPE.
To je neka nova demokratska fora.

(недеља, 04. нов 2018, 17:15) - Evropa [нерегистровани]

Britanija

Kao da im nije jasno sta znači BREGZIT?!