У акцијама египатских снага убијено 19 исламиста

У размени ватре у пустињској западној области Миње, убијено је 19 припадника исламистичких екстремиста – ћелије за коју се верује да је оговорна за напад на коптске ходочаснике, саопштило је Министарство унутрашњих послова Египта.

Осумњичени су убијени у размени ватре са египатским снагама безбедности у пустињској западној области Миње након што су их сустигли припадници снага безбедности, саопштило је Министарство унутрашњих послова Египта преноси Ројтерс.

Агенција наводи да није наведено тачно време када се догађај одиграо.

Исламска држава преузела је претходно одговорност за напад у провинцији Миња који се у петак догодио, али није пружила никакав догаз за такву тврдњу, наводи британска агенција.

Како је АП пренео у петак, египатско министарство унутрашњих послова је саопштило да је најмање седморо египатских Копта убијено, а 12 рањено у нападу исламиста на аутобус с коптским ходочасницима који су били на путу ка удаљеном манастиру јужно од Каира.

Портпарол Коптске хришћанске цркве Боулс Халим рекао је тада да ће број жртава тог напада у провинцији Миња вероватно расти.

То је други напад на ходочаснике који су ишли ка манастиру Светог Семјуела у провинцији Миња.

Претходни напад догодио се у мају 2017. године, када је скоро 30 људи убијено.

У Египту, који има око 100 милиона становника, хришћани чине десет одсто становништва.

Они се, како агенција напомиње, жале на дискриминацију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво