Фигаро: Албанска мафија све присутнија у Француској

Албанска мафија је све присутнија у Француској, а њене мреже су нарочито активне кад је реч о провалним крађама, дроги и кријумчарењу миграната, пише париски лист "Фигаро", позивајући се на податке административне службе Министарства правде.

Албански мафијаши се надају да ће једног дана имати користи од евентуалног приступања Албаније Европској унији како би у Француској још више развили своје активности, наводи француски дневник.

Према недавно објављеном документу француског Министарства правде, а који је пре свега заснован на раду специјализованих међурегионалних јурисдикција (Јирс), проблем је велик.

У извештају административне службе француског Министарства стоји да албанофони криминалци долазе из Албаније, са Косова и из Македоније или већ живе у западној Европи, а њихово присуство појачано је од 2010. године.

Они су се, наводи се у документу, најпре активирали у париском региону, у области Оверњ-Рона-Алпи, као и дуж источних граница земље одакле располажу посредницима у суседним земљама - Немачкој, Италији, Швајцарској...

"У Француској, те групе су у својим преступима концентрисане на три главна сектора: провалне крађе, дрогу и кријумчарење миграната, при чему су крађе у порасту од 2013", закључује се у документу који преноси париски лист.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 04. нов 2018, 18:21) - Nenad [нерегистровани]

A tako znaci....

Sad mi je jasno zasto su postavili onu zastavu u Notre Dam

(недеља, 04. нов 2018, 12:16) - anonymous [нерегистровани]

Хвала на овој забави

Ма, зар је ово могуће? Лепо им је Слоба причао шта се тамо крије, али, они јок да слушају.Скували Французи себи врућу супу, сада нека је кушају.... Уместо да су ти исти Французи помагали Србима да се разбије то легло криминала па да данас буде мирно и овде и тамо.

(недеља, 04. нов 2018, 12:15) - anonymous [нерегистровани]

Francuska je i

Ttažila da im dođu, priznavanjem nezavisnosti Kosova, oslobađanjem Haradinaja, glasanjem za viznu liberalizaciju tzv Kosova, i mnogim drugim delima.