Пакистан, ухапшено 150 људи због насиља током протеста

Више од 150 људи је ухапшено у Пакистану под оптужбом за подметање пожара, вандализам и насиље током протеста који су избили пошто је суд ослободио хришћанку Асју Биби која је била оптужена за богохуљење, за шта је у Пакистану запрећена смртна казна.

Полиција је користила видео-снимке да би идентификовала насилнике, рекао је полицијски званичник, пренела је агенција АП.

Пакистански врховни суд ослободио је оптужби Асју Биби пре пет дана, због чега су тврдокорни исламисти три дана широм земље протестовали захтевајући њено погубљење.

Исламисти су обуставили протесте пошто је влада одлучила да ослобођеној хришћанки забрани излазак из земље и наложила да се случај поново размотри.

Иначе, Саиф Мулок, адвокат хришћанке Асије Биби, која је након осам година, ослобођена смртне пресуде у Пакистану, побегао је из те земље због страха за сопствени живот

Према његовим речима, он је морао да побегне да би могао да настави да заступа Биби, чију су смртну пресуду у среду поништиле судије Врховног суда Пакистана. 

број коментара 0 Пошаљи коментар