Пакистан, ухапшено 150 људи због насиља током протеста

Више од 150 људи је ухапшено у Пакистану под оптужбом за подметање пожара, вандализам и насиље током протеста који су избили пошто је суд ослободио хришћанку Асју Биби која је била оптужена за богохуљење, за шта је у Пакистану запрећена смртна казна.

Полиција је користила видео-снимке да би идентификовала насилнике, рекао је полицијски званичник, пренела је агенција АП.

Пакистански врховни суд ослободио је оптужби Асју Биби пре пет дана, због чега су тврдокорни исламисти три дана широм земље протестовали захтевајући њено погубљење.

Исламисти су обуставили протесте пошто је влада одлучила да ослобођеној хришћанки забрани излазак из земље и наложила да се случај поново размотри.

Иначе, Саиф Мулок, адвокат хришћанке Асије Биби, која је након осам година, ослобођена смртне пресуде у Пакистану, побегао је из те земље због страха за сопствени живот

Према његовим речима, он је морао да побегне да би могао да настави да заступа Биби, чију су смртну пресуду у среду поништиле судије Врховног суда Пакистана. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво