Иранци обележавају годишњицу заузимања Амбасаде САД

Хиљаде Иранаца окупило се у Техерану поводом обележавања годишњице заузимања Амбасаде САД у тој земљи 1979. године, у тренутку када Вашингтон обнавља санкције које су Техерану раније биле укинуте у складу са нуклеарним споразумом.

На данашњем скупу у престоници Ирана, окупљени Иранци су узвикивали "Доле САД" и "Смрт Израелу", а државна телевизија јавља да су сличне демонстрације одржане и у другим градовима у Ирану, преноси АП.

Ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеи је изјавио јуче да САД нису успеле да очувају своју доминацију над Ираном после Исламске револуције 1979. године, којом је свргнут шах подржаван од стране Америке, пренела је државна телевизија.

Убрзо након Исламске револуције 1979, ирански студенти су упали у Амбасаду САД у Техерану узевши за таоце 52 америчка држављанина, које су држали у заробљеништву 444 дана.

Иначе, администрација председника САД Доналда Трампа најавила је поновно увођење санкција против Ирана на пољу финансија, енергетике и бродарства, у другој тури казнених мера које ће бити враћене на снагу након што је Трамп у мају повукао САД из нуклеарног споразума са Ираном.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво