САД, дојава о експлозиву близу Соросове куће

Амерички Федерални истражни биро и полиција одговорили су на позив упућен са адресе у близини дома америчког милијардера и филантропа Џорџа Сороса, због дојаве да је у поштанском сандучету пронађен експлозив.

Како преноси АП, полиција Бедфорда, градића северно од Њујорка, дошла је на адресу у насељу Катона, након што је један мушкарац на тој адреси отворио пакет.

Мушкарац је, наводи се, однео пакет у оближњу шуму и позвао полицију која је одмах обавестила ФБИ и Биро за алкохол, ватрено оружје и експлозивне направе.

Полиција је саопштила да противтерористичка јединица ФБИ истражује случај, али нико од надлежних није желео да открије да ли је та направа заиста експлозивна.

Соросова фондација није одговорила на захтев на коментар, званичници Еф-Би-Аја нису желели да открију детаље овог случаја.

Амерички милијардер мађарског порекла који је богатство стекао на инвестиционим фондовима, донирао је огромне суме новца у развој либералних вредности и често је на мети десничарских критика.

Његови противници често на друштвеним мрежама објављују адресе Соросових кућа у округу Вестчестер северно од Њујорка, напомиње агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи