Меркеловој случај "Кашоги" монструозан, Трамп незадовољан

Светски званичници настављају да осуђују убиство новинара Џамала Кашогија. Истрага још траје, а председник САД Доналд Трамп поручује да није задовољан објашњењем које је понудио Ријад. Немачка канцеларка Ангела Меркел најавила је да ће Немачка обуставити извоз оружја Саудијској Арабији ако се не расветли тај "монструозан" случај.

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да није задовољан објашњењем Саудијске Арабије о случају убијеног новинара Џамала Кашогија.

Он је, међутим, додао да Вашингтон не жели да изгуби инвестиције из Ријада, преноси Ројтерс.

Трамп је рекао и да је разговарао са саудијским принцом и да су у Саудијској Арабији Американци, као и да амерички обавештајци у Турској раде на случају Кашоги.

Након више недеља негирања да било шта знају о његовој судбини, саудијски званичници су у суботу признали да је новинар убијен у конзулату.

Поводом случаја "Кашоги" огласила се и немачка канцеларка Ангела Меркел, која је рекла да је оно што се догодило у саудијском конзулату у Истанбулу монструозно и најавила да ће Немачка обуставити извоз оружја Саудијској Арабији ако се оно не расветли.

"Случај мора да се расветли. Све док не буде тако, неће бити испоруке оружја Саудијској Арабији. У томе смо веома одлучни", рекла је Меркелова на скупу у Ортенбергу недалеко од Франкфурта.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво