Отмичари пустили најмлађег афричког милијардера

Мухамед Девџи (43) из Танзаније, који важи за најмлађег афричког милијардера, саопштио је да је пуштен на слободу пошто су га отмичари девет дана држали у луксузном хотелу у Дар ес Саламу, а полиција претпоставља да су његови отмичари из Јужне Африке.

"Хвала Алаху, безбедно сам се вратио кући", наводи се у Девџијевом саопштењу, које је објавила његова фондација, преноси АП.

У саопштењу се не износе детаљи о његовој отмици 11. октобра, нити о томе шта је довело до његовог ослобађања, али фондација захваљује полицији што је радила на његовом безбедном повратку кући.

Шеф регионалне полиције Дар ес Салама Лазаро Мамбосаса потврдио је да је Девџи ослобођен и рекао да власти настављају истрагу, али није поменуо да је плаћен евентуални откуп.

"Добили смо информацију да су га отмичари, истим аутомобилом којим су га отели, оставили на једном спортском терену. Пронашли смо га тамо у физички добром стању. Претпостављамо да су отмичари Јужноафрикаци, јер је он рекао да су комуницирали с неким из те земље", навео је Мамбосаса.

Раније је породица танзанијског милијардера Мухамеда Девџија понудила награду у вредности од милијарду танзанијских шилинга, што је око 440.000 долара, за информацију која би довела до његовог спасавања.

Полиција је ухапсила више од 20 особа због сумње да су повезане са отмицом, али и даље није познат мотив отмице.

Магазин Форбс проценио је богатство Девџија на милијарду и по долара, описавши га као јединог танзанијског милијардера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи