Трамп: Помпео није ни видео ни чуо снимак из конзулата

Председник САД Доналд Трамп објавио је на "Твитеру" да амерички државни секретар Мајк Помпео није ни видео ни чуо наводне снимке из конзулата Саудијске Арабије у Турској.

Доналд Трамп је то поручио у вези са случајем нестанка саудијског новинара Џамала Кашогија у том конзулату, наводи Ројтерс.

Агенција подсећа да је сам Помпео такође рекао да није имао увид у било какве снимке, а да је и турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу одбацио наводе медија да је претходно рекао да је званична Анкара проследила аудио-снимке тог случаја.

Запослени у конзулату Саудијске Арабије у Истанбулу, у који је саудијски новинар Кашоги ушао пре него што је проглашен као нестао, данас су сведочили пред турским тужиоцима, јавио је АП.

Кашогију се изгубио сваки траг откако је 2. октобра ушао у Конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу да подигне нека документа.

Турска тврди да су колумнисту Вашингтон поста, који је критиковао саудијског принца престолонаследника Мухамеда бин Салмана, убили саудијски агенти у просторијама саудијског конзулата у Истанбулу 2. октобра, а да је његово тело раскомадано.

Званични Ријад негира те тврдње.

Бивши шеф британске обавештајне агенције МИ-6 Џон Сојерс изјавио је да је Кашоги вероватно убијен по наредбама људи блиских саудијском принцу Мухамеду бин Салману.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи