Полиција тражи Кашогијево тело у шуми крај Истанбула

Након претреса саудијског конзулата у Истанбулу, као и резиденције саудијског конзула, турска полиција проширила је потрагу за телом несталог новинара Џамала Кашогија на шуму поред Истанбула, изјавили су неименовани турски званичници.

Званичници сматрају да је једна од локација на којима је могуће бачено Кашогијево тело Београдска шума, поред Истанбула, преноси АП.

Друга локација је рурално подручје око града Јалова, око 90 километара од Истанбула.

"Истрага је довела до одређене сумње да су његови остаци око града Јалова или у Београдској шуми", рекао је неименовани званичник за Ројтерс.

Турска, која одвојено од саудијских власти води истрагу, каже да има доказе, али да их ни са ким нису поделили.

"Турска није дала аудио доказе америчком државном секретару нити било ком другом америчком званичнику. Транспарентно ћемо поделити резултате који се појаве са целим светом", наводи министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу.

Анонимни извор из америчке администрације изјавио је за Ројтерс да су америчке обавештајне службе све више убеђене да је саудијски принц Мухамед бин Салман имао удела у Кашогијевом нестанку.

Америчка јавност од председника тражи да реагује. Трамп каже да чека да се разјасни шта се догодило, али и да спрема врло озбиљан одговор.

Турска полиција идентификовала је јуче пет особа осумњичених за убиство саудијског новинара Џамала Кашогија, а четири особе су наводно повезане са принцом Мухамадом бин Салманом, објавио је Дејли сабах позивајући се на извештаје америчких медија.

Случај Џамала Кашогија довео је у питање одржавање економског форума у Саудијској Арабији познатог као "пустињски Давос". Учешће су отказали представици ММФ-а и Светске банке, амерички и британски министри трговине, директори многих европских и америчких компанија. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво