Путин: Исламска држава шири контролу у Сирији, држи 700 талаца

Међу таоцима Исламске државе у Сирији има држављана САД, као и Европљана, рекао је Владимир Путин. Осврнувши се на односе са САД, изразио је уверење да је амерички председник Доналд Трамп решен да стабилизује односе с Русијом.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је Исламска држава узела 700 особа за таоце у делу Сирије који је под контролом снага које подржавају САД. Рекао је и да је ИД издала саопштење у којем наводи да ће погубити 10 особа свакога дана.

Путин је на пленарном састанку Међународног дискусионог клуба "Валдај" рекао да су међу таоцима у Сирији држављани САД и Европљани.

Истиче да Исламска држава шири контролу над територијама којима управљају САД и снаге које Сједињене Државе подржавају.

Путин није прецизирао које јединице су у питању.

Председник Русије je рекао и да није на Москви да убеђује Иран да повуче своје снаге из Сирије и да би владе држава које траже од Ирана да се повуче из Сирије требало да дају гаранције да се неће мешати у ситуацију у Сирији.

"Русија би нуклеарно оружје употребила само за одмазду"

Владимир Путин је поручио да Русија не може бити иницијатор нуклеарног рата и да би нуклеарно оружје употребила само за одмазду због непријатељског ракетног напада, а не и за напад из предострожности.

"Погоршање ситуације и подстицање хистерије није наша метода", рекао је руски председник, говорећи о могућности изазивања кризе широких размера у свету ради решавања спољнополитичких задатака.

Осврнувши се на односе са САД, изразио је уверење да је амерички председник Доналд Трамп решен да стабилизује односе с Русијом, а уједно је истакао спремност Москве за развијање односа.

Путин је уверен, како је навео, да би антируска реторика у САД могла да се ублажи после 2020. године.

"Можда се неком чини да је веома згодно средство за решавање унутрашњих политичких проблема – играти на антируску карту. То штети свима. Надам се да ће томе доћи крај једног дана", рекао је Путин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво