Идентификовано петоро осумњичених за убиство Кашогија

Турска полиција идентификовала је пет особа осумњичених за убиство саудијског новинара Џамала Кашогија, а четири особе су наводно повезане са принцом Мухамадом бин Салманом, објавио је "Дејли сабах" позивајући се на извештаје америчких медија.

Један од осумњичених је Махер Абдулазиз Мутреб који има блиске везе са саудијским принцом, а на фотографијама се види са принцем у Мадриду и Паризу, пише Њујорк тајмс.

Он је виђен са принцом и током посете САД и Великој Британији.

Други осумњичени је Абдуалзиз Мухамед Ел Хавсави, наводно члан обезбеђења принца Салмана, чији положај је обелоданио француски професионалац који је раније радио са краљевском породицом.

Тхар Галеб Ел Барби, трећи осумњичени је високопозиционирани краљевски чувар који је због својих способности пребачен у касарну у Џеди, известили су саудијски медији. 

Четврти осумњичени је Мухамад Саад Алзахрани који је путовао са пасошем на име другог члана обезбеђења краљевске породице.

Он је на снимцима приказан с ознаком на којој пише друго име.

Последњи осумњичени је доктор Салах Ел Тубаиги, шеф за форензичке доказе у Секретаријату за општу безбедност у Саудијској Арабији, који је путовао у Истанбул као део саудијске експедиције и наводно исекао Кашогијево тело.

Њујорк тајмс је објавио да су турске власти идентификовале најмање девет од 15 осумњичених који су повезани са саудијским војним, владиним или безбедносним службама.

У извештају се наводи да су осумњичени пребачени авионом приватне саудијске авио-компаније која је директно повезана са принцом и саудијским Министарством унутрашњих послова.

Турски званичник је изјавио за Њујорк тајмс да је Кашоги дрогиран, убијен и да је његово тело раскомадано 2. октобра у саудијском конзулату у Истанбулу.

O случају Кашогија данас се огласио и руски председник Владимир Путин. Рекао је да Русија нема довољно информација о том случају и да је штета што је тај новинар нестао.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво