"Ауди" кажњен са 800 милиoна евра због издувних гасова

Немачки произвођач аутомобила "Ауди" кажњен је са 800 милиона евра због тога што је производио и продавао дизелаше који су емитовали већу количину штетних издувних гасова него што је законом дозвољено.

Образлажући одлуку, јавни тужилац у Минхену је рекао да "Ауди" није поштовао законску обавезу, већ је продавао аутомобиле са моторима који нису испуњавали прописане стандарде о емисији штетних гасова, пренео је АП.

Прецизирао је да је реч о око 4,9 милиона аутомобила које је "Ауди" продао у Европи, САД и на другим континентима од 2004. до ове године.

У септембру 2015. године, "Фолксваген", који је део групе "Ауди", признао је да су његови стручњаци у око 11 милиона аутомобила преправили софтвер како би на тестовима приказивао да је ниво штетних издувних гасова у дозвољеним границама, иако је био знатно већи.

Тужилац је навео да закључење случаја против компаније неће утицати на посебну истрагу која се води против више директора "Аудија".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво