Турски истражитељи девет сати у конзулату, прикупљени докази

Саудијски истражни тим који се бави нестанком новинара Џамала Кашогија, напустио је јутрос конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу. Претходно је турски тужитељ који води исту истрагу после девет сати рада напустио зграду са доказима.

Турски истражитељи који су ноћас и рано јутрос претраживали саудијски конзулат у Истанбулу у вези са нестанком саудијског новинара Џамала Кашогија узели су доказе међу којима су и узорци тла, а турска полиција претражиће и резиденцију конзула Саудијске Арабије у Истанбулу.

"Турски истражитељи места злочина спровели су претраге у конзулату и однели ствари за које су сматрали да су неопходне", рекао је Ројтерсу неименовани високи турски званичник након деветочасовне претраге конзулата.

Агенција преноси да је турска телевизија НТВ објавила да ће у оквиру истраге о нестанку Кашогија полиција претражити резиденцију саудијског конзула.

И саудијски истражни тим који се бави нестанком новинара Кашогија, напустио је јутрос конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу, након што је турски тужитељ који води исту истрагу након девет сати рада напустио зграду, јавља Ројтерс позивајући се на сведоке.

Наводи се да су саудијски истражитељи отишли из конзулата након што је турски полицијски тим од око десет људи изашао одатле.

Би-Би-Си сазнаје да Саудијска Арабија спрема извештај у којем ће признати да је нестали новинар убијен током испитивања у саудијском конзулату у Истанбулу. Би-Би-Си преноси да је новинар грешком убијен током испитивања.

У међувремену, арапски канал Ал Џазира наводи, позивајући се на канцеларију турског јавног тужиоца, да су турске власти пронашле доказе који поткрепљују тврдње да је Кашоги убијен унутар конзулата.

Турски званичници верују да су Кашогија убили саудијски агенти, док Ријад то одлучно пориче.

Амерички државни секретар Мајк Помпео стигао је у Ријад како би се састао са саудијским краљем Салманом. Помпео ће посетити и Турску, где је Кашоги последњи пут виђен.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво