Један од нападача на куле "близнакиње" депортован у Мароко

Немачка је депортовала Мароканца, оптуженог да је помагао терористима у организовању напада на куле "близнакиње" у Њујорку 11. септембра 2001. Он је одслужио већину своје затворске казне.

Мунир ел Мотасадек био је члан групе радикалних исламиста са седиштем у Хамбургу и један од двојице осуђених за саучесништво у нападу на куле "близнакиње", преноси Ројтерс.

Био је осуђен на 15 година затвора, преноси Ројтерс.

"Добро је знати да је Мотасадек сада ван државе и да можемо да затворимо ово поглавље Хамбурга", изјавио је министар унутрашњих послова Енди Гроте.

На фотографијама објављеним у медијима види се мушкарац са повезом на очима кога двојица наоружаних полицајаца уводе у хеликоптер. Он је, како јављају медији, пребачен у Франкфурт одакле је депортован у Мароко.

Током суђења 2007. године његови адвокати су тврдили да он ништа није знао о нападу, међутим тужиоци су навели да је имао централну улогу у смртоносном нападу током којег је страдало више од 3.000 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се