Меркел: Гласачи изгубили поверење у владу, повратићу га

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да је велики губитак који су доживели њени конзервативни савезници на изборима у Баварској показао да су гласачи изгубили поверење у владу и обећала је да ће она то поверење повратити.

"Лекција из свега овог је да ја, као канцеларка, морам да повратим то поверење, радићу на томе што енергичније будем могла", рекла је Ангела Меркел, пренео је Ројтерс.

"(Избори) су показали да чак најбољи економски подаци, готово потпуна запосленост у свим деловима Баврске, нису довољни када недостаје нешто што је веома важно – поверење", рекла је Меркелова.

Она је истакла да као канцеларка "велике коалиције" мора да уради више да би обезбедила то поверење и учинила резултате видљивијим, пренео је АП.

Лидерка Социјалдемократа Андреа Нахлес изјавила је да је очигледно да се целокупан стил заједничког рада мора променити и да је то порука избора у Баварској.

Хришћанско-социјална унија (ЦСУ), баварски савезник странке канцеларке Ангеле Меркел, изгубила је већину у парламенту те немачке покрајине, освојивши 37,3 одсто гласова, показали су прелиминарни резултати.

То је за скоро трећину мање него што је та странка добила на претходним изборима 2013. године, када је освојила 47,7 одсто гласова. 

Социјалдемократе, који су млађи партнер у коалицији Меркелове, освојили су око свега десет одсто гласова, што се сматра катастрофалним резултатом, јер је та странка левог центра на прошлим изборима у Баварској освојила 20 одсто гласова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи