Окончана драма у Келну, савладан отмичар

Драма на главној железничкој станици у Келну је окончана, пошто је немачка полиција савладала мушкарца који је два сата једну жену држао као таоца. Полиција није објавила идентитет отмичара.

Портпарол полиције Кристоф Шулте је рекао да су полицајци улетели у апотеку, где је отмичар држао жену, пренео је АП.

Наводи се и да је отмичар задобио повреде опасне по живот, али није познато како је повређен, нити се прецизира о каквим је повредама реч.

"Осумњичени је под контролом", објавила је полиција Келна на Твитеру, додајући да је жена ослобођена.

Полиција је навела да је жена задобила "лакше повреде", пренела је агенција Ројтерс.

У време инцидента, једна повређена тинејџерка је са железничке станице пребачена у болницу, рекао је Шулте. Он, међутим, није потврдио извештаје локалних медија да је отмичар прво напао девојчицу, а тек потом узео жену за таоца.

Претходно је полиција објавила да је ступила у контакт са отмичарем који је жену држао као таоца на главној железничкој станици у Келну која је због тога затворена.

Драма је почела у 12.45. Целокупна станица, једна од највећих у Немачкој, евакуисана је и затворена, као и трг иза станице.

Портпарол полиције Кристоф Гилес је раније изјавио да специјално обучени полицајци преговарају са отмичарем, додајући да мотиви отмице за сада нису познати, пренео је АП.

Иза железничке станице били су распоређени наоружани полицајци.

Британска агенција је у првим извештајима, позивајући се на немачки магазин Фокус, пренела да су се на станици зачули пуцњи, али је портпаролка полиције казала да нема никаква сазнања о томе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво