Поплаве у Француској односе животе

Најмање 10 особа је погинуло, а петоро повређено у поплавама које су погодиле југозападне делове Француске, саопштило је француско Министарство унутрашњих послова.

Министарство унутрашњих послова је кориговало раније објављену информацију да је страдало 13 особа након што је схватило да су неке жртве два пута пребројане, преноси АП. Једна особа се води као нестала, а пет особа је теже повређене.

Због поплава у региону Од на југозападу Француске многи путеви су буквално однети, а реке набујале пошто је протекле ноћи за неколико сати пало кише колико на том подручју падне за неколико месеци, објавили су локални званичници.

Ројтерс наводи се да је префект тог региона Ален Тирион француском каналу БФМТВ казао да шест хеликоптера покушава да помогне људима који су остали заробљени на крововима кућа, али да невреме отежава спасилачке напоре у које је укључено 250 ватрогасаца и 100 полицајаца.

"Људи су остали заробљени на крововима. Мораћемо да их евакуишемо из ваздуха зато што не моžжемо да до њих да допремо чамцем звог силине воде. Превише је опасно", казао је Тирион.

Он је навео да су најгоре погођена места Конкс-сир-Орбијел и Вилардонел, где су воде порасле до прозора на првим спратовима појединих кућа.

Тирион је рекао да су бујице стигле изненада.

"Најмање једну жртву подивљале воде однеле су на спавању", казао је Тирион.

АП је пренео његове речи да је део пострадалих забележен у зони око града Вијгеленк и да је у Конкс-сир-Орбијел локална река нарасла за више од шест метара.

На телевизијским снимцима види вода како јури кроз градова и села, као и потопљени аутомобили.

Наводи се да су школе на том подручју затворене, а власти позивају становништво да остане у домовима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво