Саудијски краљ наредио истрагу о несталом новинару Кашогију

Саудијски краљ Салман наредио је истрагу о нестанку саудијског новинара Џамала Кашогија, након што су турске власти најавиле претрес саудијског конзулата у Истанбулу, у који је Кашоги ушао 2. октобра, након чега му се губи траг, јавила је агенција "Блумберг".

Агенција Ројтерс претходно је пренела наводе телевизије НТВ која је, позивајући се на дипломатске изворе, известила да ће турске власти данас послеподне извршити претрес конзулата Саудијске Арабије у Истанбулу у оквиру истраге о нестанку саудијског новинара.

Кашоги, новинар који је радио за Вашингтон пост и био критичар режима у Ријаду, води се као нестао након што је 2. октобра ушао у конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу како би подигао нека документа.

Турске власти изнеле су бојазан да су га убили агенти тајне службе Саудијске Арабије, што Ријад негира и тврди да су оптужбе неосноване.

Саудијска Арабија, засад, није пружила никакве доказе да је Кашоги изашао жив из конзулата, а његова вереница, која га је чекала испред зграде, тврди да није уопште ни изашао.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво