Мун: Ким фрустриран због неповерења међународне заједнице

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун је искрен и заиста жели да одустане од нуклеарног оружја, изјавио је председник Јужне Кореје Мун Џае Ин, наводећи да би међународна заједница због тога требало да га награди.

"Ове године сам сатима разговарао са Кимом. Ти састанци су ме уверили да је он донео стратешку одлуку да одустане од нуклеарног оружја", рекао је Мун у интервјуу за француски Фигаро уочи посете Паризу.

Агенција Ројтерс наводи да је Пјонгјанг ове године обуставио нуклеарна и ракетна тестирања, али да није испунио обећање и дозволио међународну инспекцију демонтираног полигона Пунгје Ри у мају.

Мун, међутим, тврди да је Ким "искрен, смирен и учтив", као и да се "осећа фрустрирано због неповерења међународне заједнице".

"Сада је време да се одговори на те напоре... Морамо уверити Ким Џонг Уна да је донео исправну одлуку поводом денуклеаризације и да га пратимо у његовој жељи за трајним миром", казао је Мун.

Мун ће се у понедељак састати са француским председником Емануелом Макроном.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи