Берлин на ногама – масовни скуп против екстремне деснице

Демонстранти из целе Немачке марширали су Берлином против ксенофобије и крајње деснице, а реч је о једном од највећих скупова у тој земљи у протеклим годинама.

Организатори су саопштили да се окупило више од 150.000 демонстраната, након што су протеклог лета у више источних градова одржани антиимиграциони протести, а подршка крајње десничарској Алтернативи за Немачку (АфД) порасла уочи избора у Баварској у недељу, преноси Ројтерс.

Портпарол полиције није изнео процену о броју људи присутних на протесту, који су организовале групе за заштиту људских права, међу којима је и "Амнести интернешенел".

Демонстранти су носили транспаренте с натписима "Градимо мостове, не зидове", "Уједињени против расизма" и "Ми смо недељиви - за отворено и слободно друштво", а неки су плесали уз звуке поп музике.

Долазак више од милион миграната, претежно из ратних зона на Блиском истоку, подстакао је подршку Алтернативи за Немачку, за коју се очекује да ће постићи добар резултат на изборима у Баварској, која је дуго била упориште конзервативне Хришћанско-социјалне уније, иначе чланице федералне коалиционе владе канцеларке Ангеле Меркел.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво