Ријад одбацио оптужбе о Кашогију, Трамп најавио разговор

Саудијска Арабија одбацила је оптужбе о убиству несталог саудијског новинара Џамала Кашогија, изјавио је министар унутрашњих послова те земље, а амерички председник Доналд Трамп најавио је разговор са саудијским краљем Салманом о овој теми.

Кашоги који је познат као критичар Саудијске владе, води се као нестао више од недељу дана након што је ушао у зграду конзулата Саудијске Арабије у Истанбулу.

Турски званичници страхују да је дописник "Вашингтон поста" убијен у конзулату, али нису пружили доказе за те тврдње.

С друге стране, Саудијска Арабија је негирала те оптужбе као неосноване.

Саудијски министар је казао да су оптужбе о наредбама за убиство Кашогија "лажи" усмерене против владе Саудијске Арабије, преноси Ројтерс позивајући се на извештај званичне новинске агенције Саудијске Арабије.

Како преноси АП, амерички председник ову ситуацију је окарактерисао као "озбиљну" и обећао да ће његова влада открити шта се догодило Кашогију.

Амерички званичници наводе да захтевају одговор од саудијске владе, као и да не прихватају још увек закључке турске владе.

Кашоги је ушао у саудијски конзулат 2. октобра како би добио документа за венчање.

Саудијски званичници су навели да је он убрзо након тога напустио конзулат, међутим, турски званичници и његова вереница која га је чекала испред, тврде да није никад изашао.

Кашоги је напустио Саудијску Арабију прошле године пошто је критиковао саудијску политику у Јемену и притисак који се врши на критичаре власти.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи