Кремљ: Бринемо због покушаја шизме у православној цркви

Дмитриј Песков је рекао да је Кремљ веома забринут због планова за предузимање корака који би могли да поделе хришћански православни свет.

Кремљ је саопштио да ће политички и дипломатски бранити Русе и људе који говоре руским језиком у Украјини од било какве илегалне активности, преноси Ројтерс.

Британска агенција наводи да је објава стигла у тренутку историјског украјинског одвајања од Руске православне цркве.

Наводи се да је портпарол Дмитриј Песков рекао новинарима да је Кремљ дубоко забринут због покушаја шизме (раскола) у православној цркви.

"Ми смо упознати са чврстом и доследном реакцијом Руске православне цркве на те одлуке, које су донете јуче у Константинопољу (седишту Васељенске патријаршије у Истанбулу). Рекли смо више пута да смо веома забринути због планова за предузимање корака који би могли да поделе хришћански православни свет", рекао је Песков, преноси Тас.

Наводи се да је портпарол Кремља додао да "руске световне власти не могу да се мешају у међуцрквени дијалог, никада то нису чиниле и нити ће у будућности чинити".

Васељенска патријаршија најавила је да ће признати аутокефалност (самосталност) украјинске православне цркве, односно њену независност од Московске патријаршије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво