Летонски министар: Акције Русије на Балтику непредвидљиве

Рејмонд Бергманис, летонски министар одбране, наводи да су акције Русије у региону Балтика непредвидљиве, да немају транспарентност и не промовишу поверење.

Рејмонд Бергманис наводи да су балтичке државе под сталним притиском руске пропаганде.

"Летонија се већ неколико година бори са информативним ратом и пропагандом. Русија масовно прелази у националну инфосферу, постоји све већа количина дезинформације и пропаганде која долази из Русије – лажне чињенице и наративи, погрешни наслови и погрешни наводи су свакодневна појава у медијима, посебно у медијима на руском језику", рекао је Бергманис у интервјуу црногорској Побједи, преноси РТЦГ.

Министар наводи да годишњи извештај Управе за заштиту Устава и летонске службе безбедности показује да је Русија последњих година интензивно користила своје агенте у Летонији.

"Прича се ретко мења. Русија заоштрава ситуацију константно демонстрирајући свој војни положај у региону. Тренутна политика НАТО-а према Русији заснована је на превенцији и одржавању политичког дијалога", навео је Бергманис.

Припадници Војске Црне Горе ускоро би требало да започну учешће у мисији НАТО-а у Летонији, где је већ распоређено 1.300 војника војске земаља чланица Алијансе, а Бергманис каже да је веома захвалан Црној Гори на одлуци да се придружи мисији НАТО-а у Летонији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи