Трамп: За две-три недеље одлучићу ко ће бити амбасадор у УН

Амерички председник Доналд Трамп рекао је да ће за две до три недеље, а можда и раније, одлучити ко ће бити нови амбасадор САД у Уједињеним нацијама, након што је садашња амбасадорка Ники Хејли саопштила да ће се до краја године повући са те функције.

Међу кандидатима које разматра за то место Доналд Трамп је навео само бившу заменицу саветника за националну безбедност Дајну Пауел, док остала имена, на листи од пет кандидата, није желео да објави, преноси АП.

Ипак, Трамп је у изјави новинарима напоменуо да неки са те листе тренутно раде за његову администрацију.

Пауелова је директорка "Голдман сакса" и бивша званичница администрације Џорџа Буша, а блиска је сарадница Трампове ћерке Иванке и његовог зета Џереда Кушнера, иначе високих помоћника у Белој кући, наводи америчка агенција.

Ники Хејли је, у саопштењу којим је јуче изненада најавила да одлази са функције амбасадора САД у светској организацији, наговестила да прелази у приватни сектор након две године проведене у УН и претходно шест година на месту гувернера Јужне Каролине.

Трамп је похвалио њен рад, рекавши да је свој одлазак најавила "веома елегантно".

Амерички председник је изразио наду да ће се Хејлијева, ипак, у неком тренутку вратити у његову администрацију у неком својству, а у међувремену ће, закључио је, "зарадити гомилу новца".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво