Нетанјаху: Настављамо нападе у Сирији без обзира на С-300

Израел ће наставити са нападима на мете у Сирији без обзира на одлуку званичне Москве да Дамаску достави ракетни систем С-300, изјавио је израелски премијер Бенјамин Нетанјаху и нагласио да је обавестио руске званичнике о томе.

Бенјамин Нетанјаху је, обраћајући се новинарима у Јерусалиму, рекао да је разговарао са замеником премијера Русије Максимом Акимовом и рекао му да ће Израел наставити да се бори против, како та држава описује, покушаја Ирана да продуби своје војно присуство у Сирији и достави оружје борцима либанске шиитске организације Хезболах, преноси портал presstv.com.

Израелски премијер је додао да верује да ће спор који постоји између Русије и Израела у случају обарања руског авиона Ил-20 код западне обале Сирије бити разрешен.

"Верујем да ћемо здравим разумом и добром вољом доћи до решења које ће омогућити наставак добре координације између војски Русије и Израела", рекао је Нетанјаху.

Он је, како се подсећа, такође у недељу рекао да ће се састати са руским председником Владимиром Путином ускоро како би разговарали о тој координацији.

Како је раније известио руски Тас, председник Комитета за одбрану Руске думе и бивши командант руских ваздушних снага Владимир Шаманов у уторак је изјавио да ће се Нетанјаху и Путин ускоро састати на разговорима у чијем фокусу ће бити Сирија, у којој се ситуација драстично променила након што је Русија тој земљи дала три пакета ракетног система С-300.

Према његовим речима, једна од тема разговора Путина и Нетанјахуа ће бити прецизирање питања ваздушне сарадње.

"Нема опасности за (руске) авионе у ваздушном простору Израела, који је сусед Сирије. Видимо све летелице, укључујући и стелт авионе", рекао је тада Шаманов.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је новинарима претходно рекао да се на организовању састанка Путина и Нетанјахуа ради, али да тачан датум још није утврђен.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи