Супруга бившег председника Интерпола: Прете да долазе по мене

Грејс Менг, супруга бившег председника Интерпола, открила је да је добила претећи телефонски позив, у којем су је упозорили да агенти "долазе по њу", али је поручила да ће наставити да се бори да добије информације о судбини њеног супруга.

У првом интервјуу од нестанка председника Интерпола, Грејс Менг је за АП рекла је да је изјаве које даје о нестанку њеног супруга доводе у велику опасност.

Говорећи за агенцију у хотелу у француском граду Лиону, где је седиште Интерпола, Грејс Менг је рекла да се њен супруг Менг Хонгвеј, водио као нестао више од недељу дана током пута у Кину, када је на њен мобилни телефон стигао претећи позив од мушкарца који је говорио кинески.

Како је навела, када је ставила двоје деце да спавају у њиховој кући у Лиону, сетила се да је последњи пут контактирала са супругом путем СМС-а 25. септембра и додала да јој је Менг тада написао "чекај мој позив" и послао јој емотикон ножа, након чега је отпутовао за Кину.

Додаје, међутим, да је супруг није позвао, али јесте мушкарац, који се није представио.

"Слушај али не говори. Дошла су два радна тима само за тебе", пренела је речи неидентификованог мушкарца.

Грејс Менг је рекла и да је једини податак који је рекао о себи био да је радио за Менга, чиме је наговестио да је био део кинеског безбедносног апарата.

Он је, такође, навела је Менг, рекао да зна где се она налази, због чега је добила заштиту француске полиције.

У саопштењу, које је раније објављено на званичном сајту кинеске владе, наводи се да се доскорашњи председник Интерпола налази под истрагом у Кини због оптужби за примање мита и друге злочине. Грејс Менг, међутим, негира те оптужбе.

Неименовани француски правосудни званичник, који је тражио да остане анониман, потврдио је за АП да полиције истражује претњу упућен Грејс Менг, али је напоменуо да ће истрага утврдити да ли су заиста кинески тимови послати у Лион.

Иначе, Менг је уочи одласка у Кину поднео оставку на место председника Интерпола, саопштио је Интерпол у недељу.

Како преноси АП, Интерпол није објаснио због чега је он поднео оставку, али је саопштио да је она одмах ступила на снагу.

У саопштењу се наводи и да ће вршилац дужности председника Интерпола бити виши потпредсеник у извршном комитету Интерпола, Ким Џонг Јанг из Јуžжне Кореје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи