Активиста затворен у Чеченији добитник награде "Вацлав Хавел"

Награда за људска права "Вацлав Хавел", коју додељује Савет Европе, припала је активисти Ојубу Титијеву, који се налази у затвору у Чеченији од јануара ове године.

Ојуб Титијев је шеф огранка руског Центра за људска права "Меморијал" у Чеченији, а у његово име награду је примио председавајући одбора тог центра, пренела је агенција АП.

Организација "Амнести интернешенел" је Титијева означила као "једног од најхрабријих руских бораца за људска права", који више од девет година води канцеларију центра "Меморијал" у Грозном.

На тој дужности пре Титијева била је Наталија Eстемирова, која је киднапована и убијена 2009. године.

Титијев је шести добитник награде "Вацлав Хавел".

Пре две године, 2016, награда је отишла у руке Нађе Мурад, припаднице етничке мањине Јазиди која говори курдски језик, а којој је ове године припала Нобелова награду за мир, због њене борбе против сексуалног насиља у рату.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи