Пет земаља пристало да прихвати 58 миграната

Шпанија, Француска, Португалија, Немачка и Малта договориле су се да приме 58 миграната са спасилачког брода "Акваријус 2" којим управљају невладине организације. Брод се налази у Средоземном мору тражећи луку која ће га примити, саопштили су шпански званичници.

Сви мигранти са брода "Акваријус 2" искрцаће се у Малти, а Шпанија ће примити 15 путника, изјавио је неименовани званичник из канцеларије шпанског премијера Педра Санчеса.

Шпански званичник није изнео детаље споразума.

Нешто раније је Португалија објавила да ће примити 10 миграната, пренео је АП.

"Акваријус 2" је спасао 58 миграната прошле недеље у две одвојене операције, укључујући 17 жена и осамнаесторо деце из Либије, Пакистана, Обале Слоноваче, Сирије, Судана, Алжира и Палестине, навеле су хуманитарне организације.

"СОС Медитеране" и "Лекари без граница" одбијају да врате мигранте у Либију тврдећи да је то у складу са поморским правима, јер Либија не задовољава међународне стандарде безбедних лука.

Малта и Италија су одбиле да дозволе овом броду да се укотви код њихових обала, након чега су хуманитарне организације упутиле формални захтев Француској да брод приме у Марсеј.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара