Премијеру Шведске Левену изгласано неповерење

Шведском премијеру Стефану Левену у парламенту je изгласано неповерење и он ће морати да одступи са власти, али за сада остаје на челу прелазне владе до избора нове.

Ројтерс подсећа да након избора одржаних 9. септембра ниједна странка није обезбедила стабилну већину.

Левенов блок левог центра има 144 посланика, једног више од опозиционог Савеза, који окупља странке десног центра.

Изгласавање неповерења Левену подржала су и 62 посланика антиимиграционе странке Шведских демократа, а Ројтерс наводи да и даље није јасно да ли ће они подржати владу коју би саставио опозициони Савез.

АП наводи да ће Левен, који је премијерску дужност обављао од 2014. године, на функцији председника прелазне владе бити док власт не преузме нови кабинет који ће имати контролу над Риксдагеном у којем седи 349 посланика.

Против Левена је гласало 214, а за његов останак на челу владе 142 посланика.

Агенција наводи да су и из Левеновог блока и Савеза у више наврата тврдили да не желе да сарађују са Шведским демократама.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи