Трамп: Ускоро поново са Кимом, али на неком другом месту

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да ће сценарио његовог другог састанка са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном умногоме бити налик на ток првог њиховог сусрета, осим што ће се одржати на некој другој локацији.

Доналд Трамп је о сусрету са лидером Северне Кореје говорио у Њујорку, појавивши се пред новинарима заједно са председником Јужне Кореје Мун Џае Ином, преноси АП.

Према Трамповим речима, сусрет с Кимом уследиће у "не тако далекој будућности", а детаљи с тим у вези биће објављени "прилично брзо".

Трамп и Ким су се у јуну састали у Сингапуру ради разговора о денуклеаризацији Корејског полуострва.

И јужнокорејски председник се недавно састао с Кимом, а Трампу је, током данашњег сусрета у Њујорку, пренео поруку севернокорејског лидера, наводи америчка агенција.

Споразум о слободној трговини са Сеулом

Иначе, Доналд Трамп и Мун Џае Ин потписали су у Њујорку споразум о слободној трговини, који је Трамп поздравио као "историјску прекретницу у трговини".

Председник САД, који жели поновне преговоре о трговинским споразумима са више земаља у свету, рекао је да ће ревидирани споразум са Јужном Корејом смањити бирократске препреке и повећати просперитет у обема земљама, преноси Ројтерс.

Трамп је рекао и да ће се овим споразумом смањити трговински дефицит између САД и Јужне Кореје и отворити нове могућности за извоз америчких производа у ту земљу - пре свега аутомобила, фармацеутских и пољопривредних производа.

"Наше две земље су поставиле пример пријатељства и сарадње на пољу трговине какав се ретко виђа у овим временима", закључио је Трамп.

Америчка агенција напомиње да је реч о првом значајном споразуму на Трамповој трговинској агенди.

Јужнокорејски председник Мун рекао је, после потписивања споразума, да ће компаније из обе земље сада моћи да послују под стабилнијим условима.

Мун је, уз то, изразио наду да ће ревидирани споразум са САД помоћи да се билатерална сарадња учврсти и у другим областима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи