Састанак заменика државног тужиоца и Трампа у четвртак

Амерички председник Доналд Трамп разговарао је са замеником државног тужиоца САД Родом Розенстајном и састаће се са њим у четвртак, саопштила је портпаролка Беле куће Сара Сендерс.

"Розенстајн и Трамп су имали исрцпан разговор о најновијим медијским наводима. Састаће се у четвртак, када се председник врати у Вашингтон", навела је Сара Сендерс на свом званичном налогу на Твитеру.

Сајт "Аксиос" јавио је раније данас да је Розенстајн усмено поднео оставку шефу Трамповог кабинета Џону Келију, у тренутку када се очекивало да ће му Трамп уручити отказ, али је неименована особа блиска том питању рекла Ројтерсу да Розенстајн није поднео оставку на ту функцију.

У међувремену, Трамп је, у интервјуу који је данас емитован на "Фоксу", рекао да није одлучио да ли да смени Розенстајна јер је наводно довео у питање председникову подобност за ту функцију, преноси АП.

Америчка агенција наводи да је Розенстајн критиковао Трампа и изнео идеју коришћења 25. амандмана америчког Устава како би председник био уклоњен из Беле куће под образложењем да није у стању да обавља функцију.

Розенстајн је демантовао ове наводе.Иначе, Њујорк тајмс је прошле недеље објавио да је Розенстајн прошле године разматрао опцију тајног снимања Трампових разговора.

Бивши директор ФБИ Ендрју Мекејб је данас рекао да би Розенстајнова оставка довела "у опасност" истрагу специјалног истражитеља о мешању Русије у изборе САД, наводи АП.

Америчка агенција подсећа да Розенстајн надзире истрагу специјалног истражитеља Роберта Малера о Русији.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се