Рохани: Трамп ће у сукобу с Ираном проћи као Садам Хусеин

Ирански председник Хасан Рохани истиче да председник САД Доналд Трамп неће успети да оствари свој циљ у сукобу с Ираном, баш како то, како каже, није успело ни некадашњем ирачком вођи Садаму Хусеину.

Ројтерс наводи да је Рохани алудирао на рат две блискоисточне силе осамдесетих година прошлог века.

"Исто ће се догодити и Трампу. Америка ће доживети исту судбину као и Садам Хусеин", поручио је Рохани у говору који је преношен уживо на иранској државној телевизији поводом годишњице почетка иранско-ирачког рата који је трајао од 1980. до 1988. године.

"Иран неће одустати од одбрамбеног наоружања... укључујући наше реакете због којих Америка толико бесни", додао је Рохани.

У међувремену се на Трампа обрушио и шеф иранске дипломатије Мухамед Џавад Зариф који је преко Твитера поручио да администрација америчког председника представља претњу по Блиски исток и уопште за глобалну заједницу.

"Истина је да постоји стварна претња по наш регион и по међународни мир и безбедност. Та претња долази од осећаја Трампове администрације да су повлашћени да дестабилизују свет, заједно са саучесницима у нашем региону", поручио је Зариф.

Он је истакао да САД морају да почну да се "понашају као нормална држава", преноси Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво