Меј: ЕУ нека смисли алтернативу за моје предлоге

Британска премијерка Тереза Меј изјавила je да би Европска унија требало да смисли алтернативу за њене предлоге о Брегзиту и упозорила да никад неће прихватити распад Уједињеног Краљевства. Шкотска премијерка критикује изјаве Мејове.

"Нећу поништити резултате референдума нити ћу поделити своју земљу. Потребна нам је озбиљна посвећеност у решавању два главна проблема у преговорима и спремни смо", рекла је Терeза Меј, преноси Ројтерс.

Како агенција подсећа, она је то рекла дан пошто су лидери ЕУ одбацили неке тачке њеног предлога о Брегзиту.

Она је потом навела да су преговори у ћорсокаку.

Како АП преноси, Тереза Меј је рекла да је "неприхватљиво" да ЕУ одбаци њен предлог без понуде алтернативе.

Такође, како је рекла, најбољи исход преговора за Велику Британију јесте да она напусти ЕУ с постигнутим договором, међутим, нагласила је да је напуштање блока без договора боље него напуштање уз лош договор.

Оцена британских дневника је данас била сурова, пренео је раније АП, истичући да је план о Брегзиту британске премијерке у "дроњцима" пошто га је одбацила Европска унија на самиту у Салцбургу.

Британски медији су, како је наведено, тај предлог оценили као "понижење".

Председник Европског савета Доналд Туск рекао је у Салцбургу да делови плана Терезе Меј једноставно "неће функционисати", док је председник Француске Емануел Макрон назвао пробрегзит политичаре "лажовима".

Лево оријентисан Гардијан навео је да је "Мејова понижена".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво