Русија: САД снабдевале терористе у Сирији

САД су снабдевале оружјем терористичке групе које су активне у Сирији, саопштило је на свом сајту Министарство спољних послова Русије и позвало Вашингтон да почне да се бори против терориста.

"Двоструки стандарди Вашингтона постали су нарочито јасни у Сирији. Након што су се руске ваздушне снаге, одговарајући на захтев легитимне владе (те земље), придружиле борби против тероризма у тој држави разореној дугогодишњим ратом, САД су уложиле сваки напор да заштите крволоке", наводи се у саопштењу руског министарства, преноси Тас.

У саопштењу се додаје да су такозване снаге умерене опозиције коришћене као људски штитови којима су се штитили екстремисти, међу којима припрадници терористичке групе Џабхат ел Нусра, "упркос томе што је она огранак (терористичке групе) Ал Каиде која је одговорна за смрт 3.000 Американаца 11. септембра 2001".

"Истовремено, САД су снабдевале ове групе оружјем, муницијом и војном опремом", наводи се у саопштењу.

Руско министарство оцењује да је Вашингтон спреман да искористи "било кога, па чак и терористе" како би збацио са власти владу сиријског председника Башара ел Асада и зарад других политичких циљева.

"Заиста је чудно то што америчка јавност не обраћа пажњу на непријављено јединство америчких политичара и Ал Каиде, иако амерички закон сваку подршку тероризму сматра за кривично дело", наглашено је у саопштењу.

Министарство је такође изразило наду да ће САД престати да одуговлаче и да ће почети да се боре против терориста.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво